Ledabolý Peťo s malými svetlými bagetami

Neporiadny  Peťo – tak by sa dal preložiť názov populárneho amerického receptu z mletého mäsa. V origináli znie Sloppy Joe a patrí do kategórie rýchlych a lacných jedál. Zatiaľ čo sa zapekajú bagety, pripravíte šalát a za pol hodinu môžete servírovať večeru.

 Potrebujete:

  • 2 lyžice oleja
    Malá svetlá bagetka v klasickom francúzskom štýle.

    Malá svetlá bagetka v klasickom francúzskom štýle.

  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 6–8 lyžíc dobrého kečupu
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 2–3 kvapky worcestrovej omáčky
  • 100 g strúhaného čedaru
  • soľ, korenie a podľa chuti chilli

 

K stolovaniu:

  • 6 malých svetlých bagiet

Ledabyly_Pepa-1024x695

Rozohrejte olej a cibuľu na ňom opečte do sklovita. Pridajte rozdrvený cesnak a mleté mäso. Posoľte, okoreňte, prípadne pridajte chilli. Snažte sa rozdrviť všetky hrudky a opekajte do hneda. Podlejte cca 1 dcl vody, pridajte kečup, horčicu a worcester a duste asi 20 minút do zhustnutia. Medzičasom rozpáľte gril, pozdĺžne rozrežte bagety a syr nastrúhajte nahrubo. Hotovú zmes navrstvite na bagety, posypte syrom a krátko zapečte, až sa syr roztaví. Podávajte so zeleninovým šalátom.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskusia

Váš email sa nezobrazí

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>