Anita Ponešová 

Anita Ponesova-dochrumkava_skVyštudovala odbor propagácia na Univerzite Komenského v Bratislave, celý život sa profesionálne venuje grafike v médiách, ale varenie je oddávna jej veľkým koníčkom. Krájanie cibule nadrobno považuje za formu meditácie a nové recepty za výzvu. Snaží sa variť čo najzdravšie a najpestrejšie, ako sa len dá, zároveň ale ako mama dvoch malých detí nemôže v týždni tráviť všetok svoj čas v kuchyni, preto uprednostňuje rýchlu úpravu čerstvých surovín. P. S.: Je polovičná Slovenka, štvrtinová Maďarka a 100 % kuchynský praktik.

 


Blanka Procházková

Blanka Prochazkova-dochrumkava_skVenuje sa liečebnej výžive i výžive zdravých osôb, špecializuje sa tiež na výživu pri športe. Jej služby vyhľadávajú športovci rozmanitých disciplín, ľudia s nadváhou, so zdravotnými problémami, maminky budúce i súčasné. Vyštudovala vyššiu zdravotnícku školu, odbor Diplomovaná diétna sestra, a na Pedagogickej fakulte Juhočeskej univerzity v Českých Budejoviciach špecializačný bakalársky odbor – Výchova ku zdraviu. Niekoľko rokov vyučovala odborné predmety pre budúcich nutričných terapeutov na zdravotníckych školách v Prahe a v Plzni. V rámci celoživotného vzdelávania sa aktívne i pasívne zúčastňuje odborných konferencií, je organizátorkou konferencií „Športová výživa“ konaných pod záštitou Inštitútu športového lekárstva v pražskom Inštitúte Klinickej a Experimentálnej Medicíny. Dlhodobo je pravidelným hosťom v relácii Českej televízie „Sama doma“, kde radí maminkám so stravovaním nielen detí. V súčasnosti svoje poznatky o výžive uplatňuje i na materskej dovolenke pri starostlivosti o malé dvojičky.

 

Michal Suchánek

Dokrupava.cz_Michal SuchanekŠéfkuchár blogu DOCHRUMKAVA.SK. Svoju prax získal v najluxusnejších francúzskych reštauráciách v ČR – napr. v pražskej reštaurácii „Tančící dům″, Le Bistrot de Marléne, La Perle de Prague a Le Café Colonial. Dnes pracuje ako hlavný kuchár spoločnosti La Lorraine. Na svojom poste ideálne spojuje znalosti zo špičkovej gastronómie spolu s pekárskym umením a kreatívnou povahou. Je členom Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky. Baví ho práca s ľuďmi, a preto stále vyučuje i na škole varenia Chefparade. Často vystupuje v televíznych programoch. Profesionálne sa zaoberá foodstylingom. Venuje sa i novým trendom a rozvoju moderných konceptov v gastronómii. Hovorí a prezentuje v 3 svetových jazykoch – anglicky, francúzsky a taliansky.

 

Diskusia

Váš email sa nezobrazí

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>