Suroviny použité v tejto výdatnej pochúťke zvádzajú k tomu servírovať ju najmä  drsným mužom. Keď ju však  pripravím na „výjazdové  zasadanie“ nášho dievčenského krúžku, žne  rovnako veľký úspech. My si pridáme väčšiu porciu zeleniny a vymyslíme množstvo teórií o tom, že kalórie zjedené na výlete/potme/tie, o ktoré sa rozdelíš, sa vlastne nepočítajú a o chvíľku je zavárací pohár  prázdny.

Na 2 menšie poháre potrebujete :

  • 1 kg bravčového bôčika bez kosti (lepšie tučnejšieho)
  • 4 menšie cibule
    Menší pšenično–žitný bochníček, ktorému aromatická rasca požičia typickú chuť a výraznú vôňu. S vláčnou striedkou a zlatavou kôrkou sypanou rascou. S žitným kvasom.

    Menší pšenično–žitný bochníček, ktorému aromatická rasca
    požičia typickú chuť a výraznú vôňu. S vláčnou striedkou
    a zlatavou kôrkou sypanou rascou. S žitným kvasom.

  • 5–6 strúčikov cesnaku
  • drvenú rascu
  • soľ a čierne korenie
  • ½ litra čierneho piva

 

K stolovaniu:

  • bochníček s rascou
  • cibuľa
  • kyslé uhorky
  • čerstvá zelenina

 

Bucek_bochnicek_s_kminem-1024x691

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na väčšie kusy. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na kocky cca 5 x 5 cm. Dostatočne  osoľte, okoreňte a posypte rascou. Vložte do pekáča spolu s cibuľou a cesnakom, podlejte pivom a pomaly pečte v rúre vyhriatej na 140 stupňov 3–3,5 hodiny , až  sa mäso začne rozpadať, prípadne podlejte ešte trochou piva. Nechajte vychladnúť. A potom máte dve možnosti – zmes môžete rozomlieť najemno v mäsovom mlynčeku. Ja však mám rada v nátierke kúsky mäsa, preto mäso z pekáča vyberiem a prepasírujem iba výpek. Mäso vidličkou natrhám na jemné vlákna, premiešam s prepasírovaným výpekom a nechám stuhnúť.

Podávajte s rascovým bochníčkom, kyslými uhorkami, najemno nakrájanou cibuľou, zeleninou a čapovaným pivom

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskusia

Váš email sa nezobrazí

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>